S-studenter goes EU!

Nu är 42 S-studenter från hela Sverige hemma igen efter en intensiv och lärorik resa till Bryssel och EU-parlamentet. Det har varit ett fullspäckat schema där vi bland annat fått träffa de flesta av våra EU-parlamentariker, företrädare för LO-TCO-Saco-kontoret, Svenskt Näringsliv, Ecosy samt besökt Belgiens parlament.
Samtidigt började vi så smått arbetet med att starta upp ett EU-politiskt nätverk i S-studenter.
Jag kan utan att överdriva säga att intresset från deltagarna var stort, diskussionerna mycket givande och på hög nivå. Man kunde känna en stark vilja bland oss att vilja jobba med frågan.
Högt upp på listan stod önskan över ökad kunskap om EU, opinionsbildning, utveckling av S-studenters redan befintliga EU-politiska program och förstås att öka valdeltagandet inför EU-valet 2014.
Med all den här viljan och all samlad kompetens och klokhet som finns i förbundet så hyser jag stora förhoppningar på att vi ska kunna lyckas höja den allmänna EU-kunskapen både inom S-studenter och i övriga organisationer inom S samt föra upp viktiga frågor på dagordningen och föhoppningsvis lyckas vända den högerdominerade opinionen i Europa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0