Ett jävla tjat om ungdomar!

Alltså, jag börjar bli förbannat trött på borgarnas innerliga tjat om ungdomarna på och utanför arbetsmarknaden. Det ska göras si och det ska göras så för att få fler ungdomar i arbete. Ungdomar ska ha längre provanställning, ungdomar ska ha lägre lön och otryggare anställningar och ungdomar ska bo som råttor.
Jag trodde man blev vuxen när man fyllde 18 år och jag trodde man räknades in i den vanliga arbetande grupen av vuxna människor när man kom ut på arbetsmarknaden.
När blev det okej att börja prata om människor upp till typ 25 som en slags egen grupp som ska behandlas olika?

Reinfeldt fortsätter anklaga sossarna för den hemska skattesmäll som man kommer utsätta alla stackars ungdomar för. Vilket i praktiken innebär att man tar bort den halvering av arbetsgivaravgifterna som man införde för företagare som har folk under 26 år anställda. Reformen har inte lett till någon anstormning av nya jobb till ungdomar men däremot gett många företag med många unga anställda enorma skattelättnader.
Sossarnas förslag är istället att halvera arbetsgivaravgifterna för de som faktiskt anställer en ungdom, inte redan har ungdomar anställda.
Men Reinfeldt fortsätter tjata om hur ungdomarna ska kunna känna hopp när S säger att de vill göra så här.

Mitt svar: Ja de kan väl knappast känna mindre hopp än efter de 5 år som borgarna har suttit vid makten och åstadkommit, nada!

Sorglig politik

Jag tycker det är oerhört sorgligt att det som dominerar den politiska agendan idag är historier som Juholt-"affären". Inte för att jag på något sätt tycker att det är en oviktig eller icke allvarlig sak. Men det känns väldigt oproportioneligt. Han har på något sätt gjort fel, det finns inga tvivel om saken. Men anledningen till det och eventuellt uppsåt är idag okänt. Men mediadrevet är i full gång, kvällstidningarna säljer väl lösnummer som aldrig förr. Och Juholt börjar hetsas om avgång. Det är inte bara en förståsigpåare som har uttryckt att han borde avgå och att sossarna aldrig kan vinna ett val med detta i bagaget.
Det är helt sjukt, aldrig skulle väl en politisk sakfråga få samma mediaintresse idag?
Det är absolut inte lika intressant. Häxjakt är mycket roligare.
Nej jag tycker att man borde kunna lugna ner sig lite, en föundersökning mot Håkan är inledd. Låt oss vänta och se vad den ger. Låt partiet i lugn och ro få diskutera kring problemet. Det här är inte en fråga som media ska avgöra!

RSS 2.0