LO och Dreamhack

I helgen var det dags för Dreamhack i Jönköping igen och LO var som vanligt på plats i monter för att möta ungdomarna.
I år fick besökarna fylla i en undersökning som ska användas som underlag i LO:s Stora resa, som går ut på att man ska fråga 100 000 ungdomar hur de ser på arbetsmarknaden, sin arbetsplats och facket.
En fråga var vad de tycker facket ska göra för att bli bättre och ett vanligt återkommande svar var: Facket bör synas mer och ge mer information. Ungdomar får alltså fortfarande alldeles för dålig information om facket och vet inte vad facket är och gör.
Svaret både glädjer mig och gör mig föbannad. Det är givetvis kul att ungdomar vill veta mer om facket och är intresserade men jag tycker det är ett stort misslyckande av LO att inte fullgjort den uppgiften.
På LO:s kongress 2008 togs beslutet att alla gymnasiestudenter ska få facklig information någon gång under gymnasiet, detta har ej uppfyllts, på långa vägar.
Ungdomarna är fackets framtid, missa inte det!
Sysselsätt de aktiva ungdomar vi idag har i facket genom att skicka ut dem på skolinformationer, och informera framtida potentiella medlemmar om varför de en dag ska gå med i facket.
Vi har mycket att förlora på att inte göra detta.

En sak till, vi hade turen att hamna bredvid Centerns ungdomsförbund på Dreamhack. Alltid lika roande att se ungdomar i yngre tonåren som står och raljerar om att arbetsmarknaden är ett skämt och facket är skit, när man knappt varit aktiv på arbetsmarknaden själv.
Förra året var det en medlem i Centerns ungdomsförbund som påstod att t ex lagerarbetare och snickare kunde höja sin kompetens och konkurrenskraft på marknaden genom att t ex vidareutbilda sig på Harvard, ( och då menade han inom sitt yrkesområde )!!
Heja CUF!!

Reinfeldt & undersköterskorna

Jag börjar bli jäkligt trött på Reinfeldts tjat om hur han minsann har fixat undersköterskor och andra lågavlönades vardagar genom sina skattesänkningar. Han berättar om hur han träffat dessa människor som jobbat ständig övertid för att få vardagen att gå ihop och nu minsann fixat det genom sänkt skatt.
Men då poppar det genom en fundering i mitt huvud som för mig känns ganska logisk, varför har man inte sett till att dessa människor kan få en heltidstjänst som betalas med en lön man faktiskt kan klara sig på?
Vore inte det vettigare än att sänka skatterna för dessa människor, när man samtidigt sänker skatterna även för dem som med råge klarar sig på sin lön.
Det blir samhället som blir lidande för dessa skattesänkningar i slutänden, vi klarar inte av att hålla välfärden uppe, utbildningen halkar efter, färre personal i vård & omsorg, ja ni fattar.
Jag tycker det är hyckleri Reinfeldt, att helt plötsligt låtsas värna så mycket om dessa människor, när man aldrig tidigare har uttryckt något stöd för höjda löner för dessa grupper.

Så, även om du tittar på mig med dina hundögon och berättar hur du nu ställt upp och hjälpt de här människorna, så köper jag inte det.

RSS 2.0