Sänkta löner för kommunanställda

Härligt att Anders Borg visar sitt rätta jag när han erkänner att han tycker att vissa grupper av de kommunanställda tjänar för mycket!!
Jag har nog faktiskt aldrig hört någon männniska som sagt att man borde sänka lönerna för dessa människor.
Sverige har en hög arbetslöshet, speciellt bland unga. Men att försöka slippa undan ansvaret genom att vilja sänka lönerna tycker jag visar på en oerhörd passitivitet i politiken.
Socialdemokraterna har genom flera politiska åtgärder genom tiderna visat på att man kan skapa fler arbetstillfällen.
Och medicine har aldrig varit genom sänkta löner, där har man varit överens med facket.
Den svenska modellen har varit att sträva efter bättre villkor för de anställda, aldrig sämre!
Det finns andra metoder att minska arbetslöshet. Borgarna försöker använda sig av den enklaste, som slår hårdast mot både individen och samhället, genom sämre villkor för den anställde och lägre status för hela yrkeskåren.

Jag tänker inte acceptera Borgs skitsnack!

Anställda inom det offentliga, som t ex vårdar våra äldre, våra barn och våra sjuka, förtjänar en lön som går att leva på, precis som resten av alla anställda i Sverige.

Vad gör borgarna?

Måste dra igång med bloggandet igen kände jag idag. Bakade semlor med studentklubben idag som ska delas ut på universitetet i morgon i samband med Internationella kvinnodagen samt Fettisdagen som i år sammanfaller på samma dag. Och mycket politiksnack blev det, som vanligt.
Och förbannad blev man som vanligt det med.
Vad sysslar den här regeringen med egentligen? Vad har man för planer för det här landet?
Och framför allt för våra ungdomar!!
Ska vi bara acceptera den nya skyhöga arbetslösheten som håller på att bli någon slags jämviktsarbetslöshet eller ska vi kanske hoppas på att några fler får råd att anställa städerskor hemma så några fler får jobb?
Eller borde vi faktiskt inte ta och satsa på lite effektiva saker istället som faktiskt gör att fler får jobb. Och nej, vi a nöjer oss faktiskt inte med att ungdomarna i det här landet ska ha vilka skitjobb som helst, till vilka skitvillkor och skitlöner som helst!
Och nej, det är inte fackets fel att så många ungdomar går utan jobb idag eller utnyttjas och piskas på arbetsplatserna. Det är tvärtom så att facket är för svagt och har för få medlemmar.
Jag tycker att det ska vara en självklarhet att man även om man är 23, ska kunna jobba under sjyssta förhållanden och kunna få en lön som du faktiskt kan klara dig på och bygga ett liv på.
Det är inte mer än rätt.
Regeringens sänkning av arbetsgivaravgifterna för unga har inte sänkt arbetslösheten. Har man någon ny plan?
Eller ska vi bara placera alla i Fas 3 sen - som dessutom verkar vara en utomordentligt kass uppfinning - och så blir allt bra?
Ja, det återstår att se. Återkommer nog mer i det här ämnet framöver.

Godnatt!

RSS 2.0