Rädda Sverige!

Läste en artikel i Stockholm city angående privata sjukförsäkringar.
Kunde få fram en mycket intressant och kanske inte så extremt förvånande analys.
De tillfrågade tyckte egentligen inte att privata sjukvårdslösningar var något eftersträvansvärt utan ansåg att skatten ska räcka till bra sjukvård till alla.
Anledningen att man hade egen eller efterfrågade det var antingen att jobbet försåg en med det eller att man helt enkelt inte litade på att samhället längre kan tillgodose medborgarna med en högklassig sjukvård.
Jag blir glad av att höra det här. Jag tror helt enkelt inte på att majoriteten av alla vanliga medborgare vill ha några privata sjukförsäkringar, eller helt enkelt att man önskar att den offentliga sjukvården ska vara så bra att de inte behövs.
En klok sosse har sagt att när samhället inte fixar jämlikhet så riggar sig folket för ojämlikhet och en krackelerande välfärd.
Och det är ett enkelt budskap åt makthavande sossar i hela landet och en läxa att lära.
Satsa på välfärden och se til att den fungerar tillfredsställande, annars förlorar vi förtroendet från folket...eller får det inte tillbaka! Högern har aldrig haft något intresse att fixa bra generell välfärd, det är vänsterns förbannade plikt att göra det.
Konsekvensen av privata sjukförsäkringar är enkel:
De delar upp samhället i två grupper - de med och de utan. Och inget i vårt samhälle eller vår omvärld visar på att sådana uppdelningar är något positivt.
Ett jämlikt samhälle är att eftersträva ur alla aspekter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0