Wall Street

Har äntligen kommit iväg och sett Wall Street, bra fast så jävla äckligt Hollywood-lyckligt slut. Usch!
Vad ska man säga, folk som inte fattat systemet tidigare är antingen jävligt naiva, korkade eller så fattar de allt och skiter fullständigt i det...en sann kapitalist med andra ord. Det är så kul att se folks reaktioner på den finansiella krisen, som om den kom lika oväntat som en miljonvinst. Så länge vi lever i det ekonomiska system vi har idag kommer såna här kriser komma och gå. Och det mest underbara är att det nyliberala/konservativa USA använder sig av staten som back-up när systemet går åt helvete. Då duger skattebetalarnas pengar alldeles utmärkt, men inte när fri sjukvård till alla ska betalas! Fy fan, det är så man mår illa.
Men det är lika bra att fatta det tidigt, världen är rutten, folk är ruttna och framför allt, det ekonomiska systemet som det är utformat i många delar av världen är ruttet. Sverige var tänkt att vara lite bättre, någon slags mildare kapitalism eller så. Men det var då, nu blickar vi västerut!

Kommentarer
Postat av: Christian

Du skulle då bara se vilka läroböcker i historia som ges ut av liberala förlag idag. Det var "Historidagar" (töntigt, ja, men sjuuukt rolig) i Jönköping förra veckan där förlag och föreningar ställde ut böcker etc. för att användas i skolan. Nåväl. Ett förlag, som jag tror ägdes dels av Svenskt Näringsliv, förklarar Sveriges välfärd med entreprenörskap och nyföretagsamhet istället för folkrörelser, solidaritet och arbetsrätt. Skrämmande.

2010-10-08 @ 11:43:57
URL: http://nixoncox.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0