Varsågod Reinfeldt - det fackliga löftet

Reinfeldt blev intervjuad och fick frågan om han kunde det fackliga löftet, eftersom han kallar sig ledare för Sveriges enda arbetarparti. Han svarade med att han inte är facklig ombudsman. Bra där Reinfeldt, det är ju alldeles sant!
Sen förklarade journalisten att det fackliga löftet går ut på att man inte ska ta jobb för lägre lön än vad kollektivavtalet anger och frågade vad han tyckte om det.
Återigen: Jag är ingen facklig ombudsman - rätt igen!
Men tycker ändå att det är lite märkligt att man inte kan svara på vad man tycker om det, jag menar, en liten åsikt bara.
Här är i alla fall det fackliga löftet, det löfte som fackliga runt om i Sverige har lärt sig och försvarar, därför att vi vet att det bara är genom den solidariteten med varandra som vi kan behålla de löner som man i facket förhandlat fram.
Det är kanske inte så konstigt att Herr Statsminister inte vill ställa sig bakom det eftersom jag är fullkomligt övertygad om att man vill öppna upp för en än mer utbredd låglönesektor i Sverige...Hurra för en växande underklass!!

Vi lovar och försäkrar
att aldrig någonsin
under några omständigheter
arbeta på sämre villkor eller till lägre lön
än det vi nu lovat varandra.

Vi lovar varandra detta
i den djupa insikten om
att om vi alla håller detta löfte
så måste arbetsgivaren
uppfylla våra krav!

Kommentarer
Postat av: Agent C.A.V

det är ba bra att inte reinfeldt kan löftet, för alla andra löften han gett har han inte hållit. han lovade att akutsjukhusen inte skulle privatiseras, och det första han gjorde när han kom till makten var att ta bort stopplagen.

2010-10-15 @ 01:49:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0