Nu börjar utsorteringen

Nu är prislappen satt för de utländska studenterna som ska studera på våra universitet. Ska bli fruktansvärt intressant att se hur det kommer se ut i framtiden. Nu börjar vi utsorteringen av våra utländska studenter, det är ganska tydligt vilken typ av folk det är soom borgarna vill ha hit. Hur kan man ta ett sånt stort steg bakåt vad gäller utbildning? Borde inte alla vara intresserade av att så många som möjligt ska utbildas?
Jag skäms när jag tänker på att Sverige, med så mycket möjligheter inte längre ska kunna erbjuda högklassig avgiftsfri utbildning - till alla! Det får en också att undra över vad borgarna har för planer med utbildningen för oss andra. Man har ju redan börjat med utsortering på flera olika plan, vill man kanske utveckla det här ännu mer genom att i framtiden sätta avgift på högskolan också?
Då kan man sänka skatterna och sen får de högavlönade betala för att deras barn ska få en högskoleutbildning, det är inte alls orimligt eftersom det redan pågår i många andra länder.
Då får vi ett ännu mer utpräglat klassamhälle med en underklass som står helt utan chans till omskolning och utveckling och en överklass som har all makt över samhället. Utbildning är makt och för mig som sosse är det oerhört viktigt att den makten kommer alla till dels och att alla strävar efter att så många som möjligt i samhället utbildas. Man ska aldrig utestängas från andra chanser eller nya vägar i livet.
Men jag förstår att borgarna inte ser på det på samma sätt, för dem betyder också utbildning ett hot. Utbildade människor ser kritiskt på samhället och de beslut som tas, de blir medvetna om sin egen situation och kan börja ifrågasätta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0