Fuck facket forever

Borgarna tenderar ofta att erbjuda lätta lösningar på svåra problem. LAS är ju en het fråga inom det borgerliga blocket. Centern vill knulla facket för alltid, Folkpartiet är inte långt efter, medan M envist försvarar lagen - än så länge. Det är en underlig retorik man använder också, fler jobb till unga kommer skapas om lagen luckras upp.
Konstig matematik. Däremot kommer eventuellt någon mer ungdom få ett jobb, på bekostnad av någon annans uppsägning. Kanske någon som kritiserat arbetsmiljön, någon med lite kass rygg, en 50-årig industriarbetare eller vårdbiträde som slitit ut sin kropp i jobbet och inte jobbar lika effektivt som en 20-åring.
Jag kan medge att det uppstår vissa knepiga situationer emellanåt där LAS kanske inte visar sig från sin bästa sida, men det är då den fackliga organisationen ska förhandla med arbetsgivaren. En upphävning av lagen skulle föra oss en bra bit tillbaka i utvecklingen. Rövslickeri av chefer och anställda som inte vågar öppna käften trots brister i t ex arbetsmiljön är något som kommer krävas i allt större utsträckning för att få behålla jobbet. Man ställer helt enkelt de anställda not varandra, något som fackföreningarna och Socialdemokraterna motarbetat sen vi startade upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0