Era fejklösningar fungerar inte!!

Sänkt arbetsgivaravgift för unga skulle skapa fler jobb till unga. Fail!!
Ungdomsarbetslösheten har stigit. Däremot har företag som t ex McDonalds, som redan har många unga anställda, tjänat äckligt med pengar på skattesubventionen. Typisk borgerlig politik - man säger sig ha en lösning på ett stort problem, men gynnar de redan rika i slutändan.
Man gör en undersökning där man frågar unga om de vill ha kvar den låga arbetsgivaravgiften som den är eller om man vill höja den!!! Va fan, vad förväntar man sig? Att unga som är desperata efter jobb och blivit tillsagda att den lägre avgiften ska ge fler jobb, ska svara att nej, vi vill att den höjs. Köper folk verkligen de här billiga, värdelösa fejklösningarna?
Vad som händer när man ger företagen de här rabatterna är att ungdomarnas arbetsgivaravgifter, där b la pensioner och sjukförsäkring ingår, måste betalas från av samhället på något annat sätt. Alltså, återigen får de företagen rabatter på samhällets bekostnad.
Och det har inte gett fler ungdomar jobb!! Det är verkningslöst!!
Man kommer inte anställa om man inte har behovet, och behovet måste vi skapa. Genom t ex satsningar på områden som gynnar stora delar av samhället. Grön omställning, bygge av bostäder, små och billiga hyresrätter så att unga kan flytta hemifrån. Vi behöver bygga ut välfärden och skapa fler arbetstillfällen där, och det gör vi inte genom skattesänkningar!!

Kommentarer
Postat av: Johan

Veronika, du lever i en drömvärld. Det finns inga fixa lösningar, vi måste alla acceptera att vi lever i en kapitalistisk värld.

Det är ingenting som sossarna har motsatt sig och det skulle också ha varit självmord att "gå emot utvecklingen". Däremot kan man verka för ett mänskligt samhälle...

2010-11-11 @ 00:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0